Piffa upp vardagsoutfiten med enkla medel

På de flesta arbetsplatser och i de flesta skolgrupper finns det någon som ständigt dyker upp välklädd i trendig outfit och med utseendet på topp. För många av oss gör morgonstressen det svårt att fokusera på utseende och trender, då matchning av kläder helt enkelt inte kommer naturligt för oss alla. Ofta leder det istället till att man dyker upp på arbetsplatsen och inser att kläderna man bär inte alls passar ihop. Då är det bättre att hålla sig till enkla outfits såsom baskläder eller sådana som är lätta att matcha med det man har hemma, och sedan piffa upp outfiten med accessoarer eller en snabb och snygg frisyr samt sminkning.

Välj en basgarderob

Någon form av basgarderob med baskläder bör alltid finnas, eller kläder som man trivs bra i och som går att matcha med det mesta man har i garderoben. På så vis kan det inte gå allt för fel, inte ens en dag då man försovit sig. Det bästa är om det i princip går att dra på sig vilka kläder som helst i garderoben utan att det skär sig. Ett annat tips för stressiga morgnar är att ha ordning i garderoben, och här kan en större garderob eller walk in closet hjälpa till med översikten. Kanske behöver man en Mäklare på Södermalm för att köpa en bostad med större yta, där man kan inreda en walk in closet som lever upp till ens drömmar.

Låt accessoarerna gå i samma färger

När man väl ordnat med lättstylade kläder, är det dags för accessoarerna som nästan kan lyfta även den mest intetsägande outfiten till skyarna. Om mode och accessoarer inte tillhör intresset, kan det vara en god idé att begränsa sig till några få återkommande färger. Att hålla sig till omkring tre återkommande färger ger möjlighet till omväxling samtidigt som man enkelt kan matcha inför både vardag och fest.

Sjalar, skärp, diadem och andra håraccessoarer gör stor skillnad för en outfit och det går samtidigt snabbt att matcha och ta på sig om de går i samma färg. Att matchande skor och väskor är en stor del av en outfit råder det troligen inget tvivel om, men om man vill ha en enkel vardagsstyling som inte är tidskrävande bör man hålla sig till samma väska och matchande skor i en något neutral färg. På så vis kan dessa enkelt matchas med resten av outfiten.

Vidare kan man matcha med smycken eller till och med smink som går i samma färg och linje som resten av utstyrseln. Det är givetvis lite beroende av vilken tid man har, och vad gäller hektiska morgnar kan ovan nämnda små tips faktiskt ge en bra outfit som ser mer välplanerad ut än den i själva verket är.

mts_truepixel