Mode 2017

2017 kan fortfarande kännas lite avlägset såhär års, men det är ju faktiskt mindre än en månad kvar dit. Innan du vet ordet av är det vår och då börjar butikerna att fyllas med vårens och sommarens klädmode. Har du någon koll på hur det kommer att se ut? Redan i somras kunde vi se några exempel på det kommande modet på catwalken. För dig som är intresserad av mode och trender kan det vara roligt att ligga steget före, så här nedan får du tips på vad som kommer att gälla i vår.

Material, färger och detaljer

Ibland händer det att ett specifikt plagg blir säsongens nyckeltrend, men mer än så pratar man ofta om specifika material, färger och detaljer som tros dominera inom modet en specifik säsong. Under första delen av 2017 kommer propert och sportigt att kombineras flitigt. Sneakers hänger fortfarande kvar, men kombineras gärna med en mer uppklädd byxa. Gällande färger tros vitt, gult och aprikos att bli populärt. Material som siden och “see through-material” blir hett. Förutom detta kan du satsa på volanger, plisserat och dekonstruerat om du vill känna dig rätt i vår. Att Strumpor i sandaler kan bli mode 2017 är en mer otippad trend.

Trender kommer och går

Visst kan det vara roligt med mode och trender? Inför varje ny säsong överöses vi av tips om nya trender gällande allt ifrån mönster och färger till passformer och stilar. Ibland kan det nästan kännas som att det blir för mycket. Ett tips är därför att komma ihåg din egen “grundstil”. Att bara köpa nytt varje säsong är inte bra för vare sig miljön eller plånboken. Satsa hellre på att ha en bra basgarderob med kläder som du vet att du tycker om, och piffa upp detta med någon eller några av säsongens trender. Då blir din stil dessutom mer personlig!

mts_truepixel