Heminredning’s trender 2018 – låt oss titta på det som kommer att funka detta året!

Vi har sett smakprov på det mesta genom åren och det finns alltid något som tilltalar oss och som vi är redo att hålla hårt. Dock kan mycket av det vi har runt oss vara utdaterat och kännas lite gammalt. Här följer en lista på trender inom heminredning för detta året som du kan hålla utkik efter om du är en utav dem som känner att du hållit för hårt i din inredning och behöver uppdatera dig lite.

Förra året var det många utav oss som fyllde hemmet med tropiskt djungeltema, flamboyantstil så som flamingos, samt allt metalliskt vi kunde få tag på! Så vad säger då detta året om trenderna inom heminredning? Här är våra bästa tips för heminredning och trender att hålla utkik efter 2018…

1. Rika färger

Grå kan fortfarande vara neutral i valet för många interiörer, men färgen är satt på att vara tuffare i år. Vi känner oss modigare med färgvalen – på både väggar och möbler om man tittar på olika inredningsmagasin. Färgstarka och känslomässiga interiörer är mer populära än någonsin, med grubblande violett, marinblå och slående smaragdgrön, är alla dessa viktiga färger för 2018.

Ett tips är att välja italiensk design, med varumärken så som flos, klicka här för sortiment. De brukar komma med fina, rika färger som sätter en känslomässig stämning i rummet.

2. Glamour med mörkt trä

Möbler kommer att gå till den mer mörkare sidan i år vad gäller trä. Vi kliver bort från blekt träd, som var enormt populärt de senaste åren. 2018 är de år där mörkare trä-toner innebär ett uppsving för retro glamour, och en ny etablering av modern luxe.

Medan denna trend av mörkt trä har bubblat på sparlåga under en tid, är det i år är som den är redo att ta över helt. Men är du redo är frågan?

Metallic handtag och ben är den perfekta matchningen för att lägga till ett extra glamour känsla. Och en fusion av valnöt, guld, mässing, svart och marmor ger en mer sofistikerad känsla. Retro-former av olika sorters stolar kommer också vara inne, och innebära tidlös design tack vare rika träfläckar.

3. Tropiska tryck

En fortsättning från förra året är tryck av den tropiska trenden – så räkna med att se palmbladen i olika hem för detta året också.  Trenden har utvecklats för 2018 – det handlar mindre om levande färger, och mer om att blanda massor av frodiga, energigivande gröna färger.

mts_truepixel