Gör ett arbete av din hobby

Många drömmer om att kunna ägna sig åt sin hobby på heltid, och varför inte testa om det går att livnära sig på något som man tycker om istället för att behöva gå till ett tradigt arbete varje dag. Inom modebranschen är det många som väljer att starta ett eget företag så att de kan syssla med det de älskar och ta fram eller sälja de produkter som man själv gillar och brinner för.

Ett sätt att skaffa sig plats att öppna en butik eller en syateljé är att öppna den hemma. Det kan ofta visa sig vara ett mycket bättre och framför allt billigare alternativ till att hyra en kostsam lokal på populära adresser. Har man inte det utrymme som krävs tillgängligt från början går det lätt att fixa det. I Sverige är det till exempel tillåtet att bygga en friggebod på tomten utan att behöva ansöka om bygglov. Vill man inte bygga själv går det bra att köpa dem i delar som snabbt kan monteras av hantverkare. En friggebod får lov att vara upp till och med 15 kvadratmeter stor. Detta är ofta allt det utrymme man behöver för att kunna starta en småskalig verksamhet. Här kan man designa kläder, sy dem eller till och med sälja dem. En friggebod är lätt att anpassa efter de individuella behov som kan tänkas behövas för just din verksamhet.

New York, NY, USA - September 10, 2015: Models walk the runway at Leanne Marshall Spring/Summer 2016 runway show during New York Fashion Week at Art Beam, Manhattan.

När man ska starta en egen verksamhet finns det ett par saker som man måste gå igenom innan man kan sätta igång att producera eller sälja varor eller tjänster. Det finns flera bra sidor online som kan guida dig igenom de första stegen som krävs. För det första måste man alltid registrera företaget och anmäla sig för att kunna använda moms. Sedan är det bara att sätta igång att skapa en affärsplan, arbeta med promotion och marknadsföring och utarbeta företagets strategier. Har man dessutom kontoret eller verksamheten så nära sitt hem är det lätt att ta sig till jobbet och man kan lättare vara mer flexibel och fri i sitt arbete.

mts_truepixel