Att köpa mammakläder

När och om man köper mammakläder eller inte under graviditeten är högst individuellt, och beror på hur stor vikt man fäster vid komfort och stil. Vissa tycker till exempel att det går bra att använda sina vanliga kläder ända fram till graviditetens fjärde månad eller längre, medan andra redan i den tredje månaden kan tycka att jeansen känns för trånga. Just jeansen är ofta det plagg som först byts ut mot en mamma-variant, då de är det plagg i garderoben som är minst flexibelt. Mammajeans har ofta en byxlinning som går under magen, och hålls uppe med hjälp av ett brett band i trikå eller ett annat mjukt, stretchigt material som träs över magen. Oavsett om man väljer att köpa särskilda mammakläder eller inte bör man dock ha i åtanke att man kommer att ha en kropp som förändras betydligt under minst sex månader, och att man måste ha kläder som man kan röra sig i och som sitter bekvämt under den tiden. Exakt hur de kläderna ser ut kan dock variera lika mycket som de blivande mammornas smak, stil och personlighet.PregnantWoman

Något som kan vara bra att tänka på, särskilt när man köper toppar och överdelar, är att man kan köpa amningskläder redan under graviditeten. Även amningskläder är ju utformade för att passa den kroppsform man har under graviditeten, och eftersom de också är anpassade för amning kan man även använda dem efter graviditeten. På det sättet sparar man både tid och pengar – en faktor som gör att många motsätter sig mammakläder är ju just att man köper nya kläder som man bara kommer att använda under sex månader av sitt liv. Något man däremot måste komplettera sin ”garderob” med efter graviditeten, även om man redan har de amningskläder man behöver, är en bra barnvagn. Om man vill ha en stilriktig barnvagn som passar till alla smaker och alla tillfällen ska man gå in på Bigbaby.se, där det finns ett brett utbud av barnvagnar från märket Bugaboo.

Om man inte alls tycker om att gå i byxor och toppar kan dock ett annat alternativ under graviditeten vara att istället bära lösa klänningar eller tunikor. Om man är gravid under vinterhalvåret kan man kombinera klänningarna med lösa leggings, benvärmare och annat för att hålla värmen.

mts_truepixel