5 smarta skotips som underlättar din dag

Att bestämma vad man ska ha på sig eller fixa och trixa för att få den perfekta garderoben är inte alltid så enkelt och skorna är inget undantag. Därför följer här några tips som garanterat funkar och som kommer att underlätta din vardag på ett helt otroligt sätt.

  1. Om skorna är för trånga kan man lätt fixa detta genom att helt enkelt fylla vanliga fryspåsar med vatten, stoppa dessa i skorna och placera dem i frysboxen. När vattnet expanderar kommer det att stretcha ut skorna och göra dem rymligare.
  2. Vita tennis- eller tygskor är en klassiker som alltid känns fräscht och som kan förvandla vilken outfit som helst till en preppy och stilren look. Tyvärr kan det vara svårt att hålla den här typen av skor fräscha under en längre tid. Ett hett tips är dock att blanda tvättmedel med bakpulver och sedan gnugga skorna med denna blandning. Då blir de vita och fina igen.black shoes with care accessories on a wooden background
  3. Mockaskor blir lätt lite ruffiga i ytan och smuts som fastnat kan vara svårt att få bort på ett effektivt sätt. Ända tills nu vill säga, det allra enklaste sättet att fixa dem är nämligen med en helt vanlig nagelfil. Att gnugga den lite lätt mot mockat tar bort orenheter och fräschar upp ytan.
  4. Ett annat bra tips är att alltid gnugga sulorna på nyinköpta skor med ett grovt sandpapper. På så sätt tas den värsta glattheten bort och man kommer genast få bättre grepp när man är ute och går och riskerar inte att halka lika lätt.
  5. Slutligen följer ett mycket bra sätt att få bort dålig lukt från dina skor. Detta är nog något som alla upplevt och det är verkligen ett problem. Men genom att lägga några torra tepåsar i de illaluktande skorna kan man avlägsna den obehagliga doften.

Glöm inte heller bort att många fotåkommor orsakas av skor av dålig kvalitet. För att undvika skador och problem bör skorna ha bra sulor som är uppbyggda på korrekt sätt och de ska dessutom vara flexibla och följsamma för fötterna.

mts_truepixel